2039359.jpg

Ruokatorstai oli kyllä loistava hankinta hulluilta päiviltä! Erityisen kiitoksen saa mielestäni ruokien lajittelu kuukausien mukaan ja hakemiston monipuolisuus. Meillä nimittäin sattui syksyn kuluessa niin, että omenoita tuli joka kerta kun anoppi kävi kylässä tai toisinpäin. Ruokatorstain takaahan löytyy ruoat ainesosien mukaan, joten sieltä sitten etsimään, että mitäs hyvää omenoista saisi.
Tässäpä laiskan kokin valinta :)

 

200 g piparkakkuja
100 g voita
1 kg hapahkoja omenoita
¾ dl sokeria
1 ½ tl kanelia
2-3 rkl sitruunamehua

 

Mittaa piparkakut kulhoon ja murskaa ne. Sekoita joukkoon rasva. Levitä seoksesta yksi kolmasosa laakean piirasvuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Poista omenoista siemenkota ja pilko
lohkoiksi. Levitä puolet lohkoista muruseoksen päälle vuokaan.

Ripottele
omenoiden päälle puolet sokerista, kanelista ja sitruunamehusta.

Lisää uusi kerros muruseosta, omenaa ja mausteita. Peitä pinta kevyesti muruseoksella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25-40 minuuttia. Tarjoa omenapaistos lämpimänä vaniljajäätelön,
kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.