1244197668_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En tiedä seuraako tätä (enää) kukaan, mutta täällä ollaan taas! Olihan jo jonkinlainen ennätys tauon suhteen, edellinen ohje kun on helmikuulta. Niinhän siinä kävi, että harjoittelu ja gradu yhtä aikaa veivät kaikki mehut, eikä blogille riittänyt energiaa. Mutta nyt on maisterin paperit kädessä ja aika hengähtää hieman ennen uusiin haasteisiin heittäytymistä :)!

 

Olen napsinut ahkerasti kuvia ruoista, vaikka en ole niitä tänne asti tuonutkaan. Nyt riittää sitten vähäksi aikaa päivittämistä ihan varastosta. Pirtelön jälkeen kamerasta löytyi kikhernesalaatti, joka sopiikin hyvin kesäpäivän lounaaksi, kevyt, mutta ruokaisa :)

 

4 dl keitettyjä kikherneitä (itse käytin säilykkeitä)

4 kovaksi keitettyä munaa

1 salaatinkerä

1 tlk tonnikalaa

2 paprikaa

sitruunan mehu

mustapippuria

 

Sipulinen öljy-viinietikkakastike:

 

1 rkl viinietikkaa

1 maustemitta suolaa

mustapippuria

¼ tl sinappia

3 rkl öljyä

1 pieni salottisipuli silputtuna

(hitunen sokeria)

 

Halkaise jäähtyneet munat. Huuhtele, valuta ja revi salaatinlehdet. Valuta liemi tonnikalasta. Huuhtele paprikat, halkaise, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi.

 

Levitä salaatinlehdet vadille. Asettele muut ainekset salaattipedille. Purista sitruunamehua kikherneiden päälle. Rouhi vielä mustapippuria pinnalle.

 

Valmista kastike sekoittamalla viinietikkaan mausteet ja lopuksi öljy. Valele kastiketta kikherneille, tonnikalalle ja paprikasuikaleille.