2035608.jpg

Sain isosiskoltani viime jouluna lahjaksi kirjan ”Valkokankaan herkkuja”. Tämä ruoka oli kirjan Kummisetä-osiossa, mutta itse muistan vastaavan pastan Kaunottaresta ja kulkurista. Vielä punaruudullinen pöytäliina ja italialaista musiikkia ja saat arkeen palan Italiaa ;)

 

2 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
tilkka punaviiniä
2 tl sokeria
400 g naudan jauhelihaa
parmesaania
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
spagettia

 

Tee ensimmäiseksi tomaattikastike. Kaada paistinpannuun oliiviöljy ja lisää ohuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia jonkin aikaa, mutta älä polta. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja sekoita kiehuvaa kastiketta niin, ettei se tartu pohjaan. Lisää punaviini, suola, mustapippuri ja sokeri. Säädä lieden lämpötila alhaiseksi ja anna kastikkeen kypsyä kaikessa rauhassa.

 

Tee seuraavaksi lihapullat. Riko kananmuna ison kulhon pohjalle. Raasta päälle parmesaania niin, että se peittää kananmunan. Lisää suola ja mustapippuri. Sekoita kananmuna-parmesaanimausteseos tasaiseksi tahnaksi ja lisää siihen jauheliha. Vaivaa taikinaa, kunnes kaikki ainekset ovat tasaantuneet.

 

Pyörittele lihapullataikinasta pieniä pullia ja nostele ne kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Keitä lihapullia noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. (Käännä pullia vain muutaman kerran, jotta ne eivät hajoa). Sillä aikaa kun lihapullat kiehuvat, voit keittää spagetin.