1233754041_vihreä tee muffinit.jpg

Ukon nimipäivät olivat hyvä syy järjestää pitkään mietityt teekutsut. Perheen voimin vietetyistä tilaisuudesta tuli japanilais-kiinalaishenkinen. Vierailin kutsuja varten täällä ja täällä ja ihastuin etenkin teeputiikkiin kertaheitolla! Tällä kertaa en jaksanut paneutua ruoanlaittoon ja ostin Lidlistä kevätkääryleitä ja maan mainio mammani teki herkullisia sushirullia :)

 Jälkiruoaksi löysin erikoisen muffinssiohjeen Bella Vanilla -blogista (kiitosta vain käännöksestä!). Tekeleet olivat herkullisia, vaikkakin jostain syystä kuorrutteeni meni rakeiseksi (kerran ennenkin on niin käynyt enkä keksi syytä). Tein myös tohkeissani virheen ja laitoin yhden teelusikan sijasta paputahnaa lähes ruokalusikallisen, mutta mielestäni se oli onni onnettomuudessa :) Niin ja Nigellan ohjeen mukainen taikina ei riittänyt meikäläisen 12 muffiniin joten tein taikinan puolitoistakertaisena. Tässä siis ohje hieman sovellettuna:

Punainen paputahna

2 dl adzukipapuja
1 rkl rypsiöljyä
50 g sokeria

Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele pavut ja keittele n. 90 minuuttia. Valuta siivilässä. Puristele lusikan avulla pavut siivilän läpi, jotta kuoret jäävät siivilään. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siivilöity paputahna sekä sokeri. Sekoittele lusikalla 3-5 minuuttia. Siirrä kulhoon ja peitä kelmulla.

Vanhanajan suklaamuffinit

n. 190 g jauhoja
n. 190 g huoneenlämpöistä voita
n. 190 g sokeria
3 kananmunaa
1,5 tl vanilja-aromia
1,5 tl leivinjauhetta
6 rkl vahvaa espressoa
4 rkl kaakaojauhetta
n. 4-6 rkl maitoa

Sekoita ainekset ilman maitoa. Lisää lusikallinen kerrallaan maitoa, niin että taikina on hieman valuvaista. Lusikoi taikinaa muffinivuokien puoliväliin, jonka jälkeen laita noin 1 rkl adzukipaputahnaa jokaiseen muffinivuokaan. Laita päälle vielä kerros muffinitaikinaa ja laita uuniin 200°C/20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta.

Kuorrutus vihreästä teestä

100 g huoneenlämpöistä voita
100 g tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
Matchaa maun ja laadun mukaan

Vatkaa vatkaimella voi ja tuorejuusto tahnaksi. Lisää tomusokerit ja 1 rkl matchaa tahnan joukkoon. Sekoita. Maistele makua ja lisää tomusokeria/matchaa kunnes kuorrutus on sopiva.