1549762.jpg

Isä tilasi meiltä taas tarjoilut äitienpäiväksi. Eikö jotain sellaista joku viisas ole sanonut, että juhlissa ei koskaan pitäisi tarjota mitään, mitä ei ole ennen tehnyt? Heh, meillä  tuntuu olevan enemmän sääntö kun poikkeus, että on pakko kokeilla jotain uutta. Ruokalan pippuripihvit ja hasselbackan perunat kuulostivat taivaalliselta, mutta toteutus ei sujunutkaan ihan mutkitta.

 

Ajattelin, että korjaan menun pavut parsoilla ja niitä sitten ensin keittämään. No, niistä tuli tietysti liian kypsiä, kun oli monta rautaa tulessa. Pihvejäkin paistettiin ehkä tovi liian kauan ja liha ei ollut niin mureaa kuin saisi olla. Kaikesta huolimatta  ihan hyvää ruokaa syntyi.

 

Menu neljälle (teimme runsaasti tuplana)

 

Pippuripihvit

600 g härän sisä- tai ulkofileetä
musta-, valko-, ja viherpippureita
1 rkl sinappia
suolaa
öljyä
2 dl tummaa kastiketta
½ dl kermaa
(tilkka konjakkia)

 

Leikkaa filee pihveiksi. Sivele pihvin pinta sinapilla ja mausta suolalla. Rouhi pippurit morttelissa ja levitä pippuriseos lautaselle. Kääntele pihvit pippuriseoksessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvejä noin 4 minuuttia per puoli. Lisää pannulle konjakki, tumma kastike sekä tilkka kermaa. Hauduta pihvejä kastikkeessa vielä n. 3 minuuttia.

 

Hasselbackan perunat

 

8 perunaa
voita
juustoraastetta
korppujauhoja
suolaa

 

Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät kuitenkin kiinni toisiinsa. Älä siis leikkaa viiltoa loppuun saakka. Sivele perunan pintaan voita ja mausta suolalla. Nostele perunat uunivuokaan tai –pellille ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

 

Pekoniparsat

 

Leikkaa parsojen puumainen tyviosa pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5-10 minuuttia. (Varo, etteivät kypsy liikaa) Kääri kolmen parsan ympärille yksi pekonisiivu ja paista nyytit pannulla.