2189889.jpg

Tällainen tuli piraattikakusta, jolla juhlistettiin sekä mieheni nimipäiviä, että blogin avajaisia. Kyseessä on elämäni ensimmäinen marsipaanihahmo ja marsipaanikakku ja täytyy sanoa, että hahmon kanssa meinasi hermot mennä. Mutta onnistui loppujen lopuksi kuitenkin ihan hyvin :) Tällä kertaa uskalsin jopa soveltaa reilusti prinsessakakun reseptiä. Pelkäsin, että kakusta tulee tunkkainen, mutta vieraat (kaikki tosin salmiakin ystäviä) kehuivat raikkaaksi. Itsekin tykkäsin :)

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täytteenä:

Mansikoita ja mansikkahilloa
Kermavaahtoa, jossa turkinpippurirouhetta

Kakun päällinen:

500 g mantelimassaa
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
½ dl vaaleaa siirappia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri
keskenään. Sekoita munaseokseen varovasti. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan
ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Halkaise kahteen tai kolmeen osaan, kostuta ja lisää haluamasi täytteet. Sivele kakun
päälle vielä kerros kermavaahtoa.

Vaivaa mantelimassa, tomusokeri ja siirappi sekaisin keskenään. Kauli massa muovikelmun välissä kakulle sopivaksi ja levitä päällinen varovasti kakun päälle. Itse kiinnitin tomusokeri-vesiseoksella salmiakkipääkalloja kakun reunaan ja päälle kasasin kalloja, jonka päälle
marsipaanipiraattini pääsi istuskelemaan.