2188388.jpg

Mies askarteli tämän ruoan. Itse olenkin sen verran luonnosta vieraantunut, että seurasin silmät ymmyrkäisinä nahan irrotusoperaatiota. Myös linnun katkaistu kaula sai osaltani epäileviä katseita. No, ihan terveellistä tutustua lähemminkin siihen, mitä syö. Ja hyvinhän tämä maistui kaikesta huolimatta :) Laitoimme samaan vuokaan porkkanoita, mutta ne voi myös keittää erikseen.

 

1 kokonainen broileri (tuore tai pakastettu)

150 g fetajuustoa

1 nippu persiljaa

2 tl oreganoa

2 tl basilikaa

hiukan rosmariinia

½ sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

 

Aseta pakastettu broileri kulhoon ja anna sulaa hitaasti jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Kuivaa broilerin pinta huolellisesti. Sekoita fetajuustoon hienonnetut mausteyrtit ja sitruunamehu. Työnnä sormet broilerin niskakohdasta nahan alle jolloin nahka irtoaa lihasta. Jatka irrottamista rintalihasten ja koipireisien päältä. Levitä juustotahnaa sormin nahan ja lihan väliin.

 

Sulje nahka kaulan kohdalta kiertämällä lanka kaulan ympäri. Sivele broilerin pintaan öljyä. Kypsennä broileria aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vähennä sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia. Valele broileria paistamisen aikana vuokaan valuvalla liemellä. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.