1407092.jpg

Tein pääsiäisviemisiksi aprikoosi-valkosuklaapullaa Pirkan ohjeella. Oli oikein mehukasta pullaksi (kannattaa siis kokeilla, jos omasta mielestä pulla on tylsä ja kuiva leivonnainen), vaikka jouduinkin vähän säätämään uunin lämpötilan kanssa, jotta kypsyivät. Kuva on mitä on kun piti käyttää äitin kameraa enkä oikein osannut :P

 

3 vuokaa

 

3 dl maitoa
30 g tuoretta hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
¾ rkl kardemummaa
1 kananmuna
noin 9 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia

 

Täyte:

 

250 g maitorahkaa
3 rkl vispikermaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
100 g valkoista suklaata
420 g (iso tölkki) aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä

 

Voiteluun:

kananmuna

 

Koristeluun:

100 g valkosuklaata (ohjeessa oli tomusokerikuorrutetta)

 

Lisäksi:

3 kpl litran paistovuokaa (esim. Bruno)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon osa jauhoista ja pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Sekoita täytteeksi rahka, kerma, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Valuta aprikoosit. Lohko yhdeksän puolikasta kolmeen osaan pinnan koristelua varten. Kuutioi loput aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita rahkaseoksen joukkoon.

 

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kauli osat 25x30 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä päälle kolmasosa rahkaseoksesta. Ripottele päälle kolmasosa suklaasta. Kääri taikina rullalle ja nosta käärö vuokaan. Valmista samoin loput taikinalevyt.

Leikkaa pullien pintaan saksilla yhdeksän viiltoa. Täytä viillot aprikoosilohkoilla. Nosta vuoat pellille.
Peitä vuoat liinalla ja kohota puoli tuntia. Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Peitä vuoat leivinpaperilla paistumisen loppupuolella liian tummumisen estämiseksi. Koristele pullat valkosuklaalla.