2188358.jpg

Makea linja jatkuu ;) Näitä tein kuin hyvä ystäväni tuli vaihtamaan kuulumisia kanssani. Oikeastaan syy, miksi valitsin juuri tämän reseptin oli se, että halusin kokeilla muscovadosokeria, jonka ostin taannoin vahingossa :D En tiedä erottuiko sen maku niinkään, mutta hyviä nämä kyllä olivat.
Seuraksi sopii vaikka vaniljakermavaahto :)

150 g tummaa suklaata


250 g voita tai margariinia


2 1/2 dl sokeria tai tummaa muscovadosokeria


4 munaa


4 dl vehnäjauhoja


2 tl leivinjauhetta


2 tl kanelia


1 tl inkivääriä


50 g mantelirouhetta


50 g tummaa suklaata rouhittuna



Sulata paloiteltu suklaa rasvan kera kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Lisää mantelirouhe ja suklaarouhe. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja tasoita pinta.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku uunipannussa.
Leikkaa kakku neliöiksi ja siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle.