Tämä resepti on kirjasta "Kesän ilot", jonka sain joku vuosi synttärilahjaksi siskoiltani. Aivan ihana kirja, monia ohjeita on kokeiltu ja kuolattu. Kuvia katsellessa toivoo, että olisi vielä oma piha ja grilli :)
Tämäkin salaatti oli mainio, ihana yhdistelmä makeaa bataattia ja suolaista fetaa. Nam, nam.
4 annosta
1 bataatti kuorittuna ja viipaloituna suikaleiksi
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen chili silputtuna
200 g keitettyjä cannellinipapuja (tällaisia en löytänyt ja käytin isoja valkoisia papuja)
1 punasipuli silputtuna
100 g rucolaa (käytin tammenlehtisalaattia)
50 g kalamataoliiveja
50 g (meillä meni ainakin 100) fetajuustoa kuutioina
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
pippuria
(Jos ostaa kuivattuja papuja, niiden pitää antaa liota 10 h ennen tunnin keittämistä. Eli kannattaa laittaa vaikka yöksi likoomaan). Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä bataattisuikaleita ja chiliä, kunnes bataatti alkaa pehmetä. Lisää pavut ja sipulisilppu ja kuumenna kaikki ainekset. Lisää rucola (kokosin salaatin tammenlehtisalaatin päälle), oliivit ja fetakuutiot. Kumoa seos kulhoon ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Mausta pippurilla ja tarjoa salaatti lämpimänä.
Kommentit