2188885.jpg

Pohja:

 

2 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
3 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

 

100 g pakastettua parsakaalia
100-150 g fetajuustoa
20-30 oliivia (laitoin mustia, mutta vihreät olisivat olleet parempia)
100 g kirsikkatomaatteja

 

Munamaito:

 

1 dl maitoa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 rkl soijakastiketta
1/3 tl mustapippuria
½ tl kuivattua basilikaa

Sekoita kulhossa puuhaarukalla vehnäjauhot, perunasosejauhe ja laivinjauhe. Lisää hyvin sekoittaen pehmeä margariini ja lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.

Asettele fetakuutiot ja parsakaalin palaset pohjan päälle.

Vatkaa munamaidon ainekset tasaiseksi ja kaada seos piirakan päälle. Asettele lopuksi halkaistut kirsikkatomaatit ja oliiivit pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30-40 minuuttia.