Vielä viipyy hieman juhannuskuvat, mutta laitetaan ne sitten viimeistään ensi juhannukseksi ;) Tässäpä mielettömän hyvä lihapullaresepti, jos tykkää intialaisista mausteista.
4 annosta
Kastike:
1 sipuli
1 prk kokonaisia tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl currya
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl cayennenpippuria
3 dl ruokajogurttia
2 rkl voita
Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 pieni vihreä paprika
1 muna
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
2 mausteneilikkaa
¼ tl jauhettua kardemummaa
suolaa ja pippuria
Kastike:
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele tomaatit. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaatit, curry, inkivääri, cayennenpippuri ja 1 tl suolaa. Lisää ruokajogurtti ja hauduta miedolla lämmöllä.
Lihapullat:
Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Murskaa neilikat huhmareessa. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja paloiteltu paprika. Lisää mausteeksi korianteri, juustokumina, neilikka, kardemumma, 1 tl suolaa ja ½ tl vastajauhettua mustapippuria. Muotoile isoiksi lihapulliksi.
Lisää pullat kastikkeen joukkoon ja hauduta noin 10 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Kommentit