Nämä ihanat mansikkaleivokset bongasin Marien sekasopasta jo ennen blogin perustamista. Silloin ne saivat osaksensa suurta suosiota, joten niitä sitten äidin kunniaksi tekemään.
12 leivosta
Pohja:1 pkt Sunnuntai valmis murotaikina
Rahkatäyte
2 dl maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkatomusokeria
noin 2 dl mansikoita
3 liivatetta + 1 rkl mansikka funlightia (käytin marjamehua, en tiivistettä)
Lisäksi noin 2 dl mansikoita pohjan päälle
Leivoksen päälle halkaistuja (ja kokonaisia) mansikoita sekä
1 1/2 dl vettä + 1/2 dl mansikkafunlightia (2 dl marjamehua) + 1 dl hyytelösokeria
Sulata murotaikina. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Vuoraa vuoat murotaikinalla. Yhdestä paketista riittää pohjat juuri sopivasti 12 leivokseen. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja painele kevyesti tyhjät muffinssivuoat taikinan päälle estääksesi taikinaa valumasta paiston aikana. Paista pohjat 200 asteisessa uunissa noin 15 min, tai kunnes ovat kypsiä ja kevyesti ruskettuneet. Jätä jäähtymään.
Ota mansikat sulamaan. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja mansikkatomusokerilla. Murskaa kohmeiset mansikat haarukalla pienemmäksi. Yhdistä maitorahka ja mansikkasurvos kermavaahtoon. Kuumenna mehutiiviste (vaikka mikrossa) kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet mehuun. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada ohkaisena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. (Ei sähkövatkaimella).
Survo pohjalle tulevat mansikat. Lusikoi mansikkasurvosta murotaikinakuppeihin. Lusikoi päälle rahkaseos. Nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Kuumenna vesi ja mehu kiehuvan kuumaksi. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudestaan. Kun seos alkaa kiehua, nosta liedeltä ja jäähdytä muutama minuutti. Pilko sillä aikaa mansikoita puoliksi ja asettele leivoksien päälle. Lusikoi hyytelösokeriliuos mansikoiden päälle. Anna hyytyä hetken ja nosta leivokset varovasti veitsen avulla vuoasta.
Kommentit