1244203528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hmm, en nyt tarkalleen muista, mistä tilaisuudesta oli kyse, mutta tämän kakun tein kun menimme kylään mieheni vanhemmille. Erityisesti appiukko - vannoutunut karjalanpaistin ja perunan ystävä - hämmästeli sitä, kuinka kakussa voi olla porkkanaa. Järkytin häntä lisää kertomalla, että myös punajuurta voi käyttää leivonnassa! Hyvin kakku maistui kuitenkin epäilijällekin ;)

Kakkutaikina

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raastettua porkkanaa

voita ja korppujauhoja vuokaan

Tuorejuusto-limekuorrutus

60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen kuori raastettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Lisää auringonkukkaöljy ja raastetut porkkanat.

Kaada taikina n. 24 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia. Kokeile tikulla, onko taikina kypsää. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään pehmeäksi massaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. (Koristele halutessa marsipaaniporkkanoilla).