2105535.jpg

Tämä ruoka oli miehen taidonnäyte. Ohje ei sentään ollut ukon käsialaa vaan ruokatorstain sivuilta. Kohtuullisen helposta ohjeesta syntyi mielestäni oikein salonkikelpoisia kääryleitä.
Kehtaa tarjoilla vieraillekin :)!

Neljälle

 

1 kg kiinankaalia
2 dl vettä
250 g lampaanjauhelihaa
75 g pekonia
2 keskikokoista sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 dl raejuustoa
1 muna
1 tl salviaa
1 tl suolaa
mustapippuria

 

päälle ½ dl siirappia

 

Irrota kiinankaalista kokonaisia lehtiä ja ohenna hiukan kannasta lähtevää ruotia. Jätä keskusosa käytettäväksi vaikka salaattiin. Mittaa laakeaan paistokasariin vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta lehdet pannulle ja keitä viisi minuuttia. Nosta lehdet jäähtymään leivinlaudalle ja kaada vesi pois.

 

Pilko pekoni ja kuumenna pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota ne. Jäähdytä seos. Lisää täytteen joukkoon raejuusto, muna ja mausteet ja sekoita hyvin. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri lehdet huolellisesti rulliksi. Nosta kääryleet uunivadille ja ruskista niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Valele päälle siirappia ja pienennä lämpö 150 asteeseen.

 

Hauduta kääryleitä 45 minuuttia välillä valellen paistoliemellä. Jos kääryleet ruskistuvat liikaa, käännä niitä paiston aikana. Me nautimme kääryleet perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.