2204616.jpg


No, jouluherkut tulivat nyt tammikuun puolelle, mutta etsivä löytää :) Tämä halko oli monen mieleen, teen kyllä toistekin joulupöytään! Piparkakkumauste oli mukava lisä tavalliseen kääretorttutaikinaan. Itse asiassa en lukenut ohjetta ihan tarkasti ja ostin kaupasta vahingossa pakastepuolukoiden sijaan puolukkahilloa. Jätin kuitenkin sokerin pois täytteestä ja niin tortusta tuli oikein hyvää :)

 

Pohja:

 

4 munaa

1½ dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

1 tl piparkakkumaustetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

 

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria (jätä pois jos käytät puolukkahilloa)

2 tl vaniljasokeria

½ dl puolukkasosetta

1 dl kuohukermaa

 

Pohjalle:

 

1½ dl puolukkasosetta

½ dl sokeria (ei tarvita jos käytät puolukkahilloa)

 

Päälle:

 

1 dl kuohukermaa

1-2 tl vaniljasokeria

noin 50 g tummaa suklaata

 

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.

 

Laita pöydälle leivinpaperi ja sirota sille sokeria. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi heti varovasti. Anna pohjan jäähtyä.

 

Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokerit sekä pakastepuolukoista tehty sose ja lopuksi kovaksi vaahdotettu kerma. Tarkista makeus. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin lastalla sose ja sitten täyte. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Kiedo varovasti leivinpaperiin ja pidä viileässä tarjoiluun asti.

 

Siirrä rulla tarjoiluvadille. Levitä päälle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja pursota pussista suklaaraitoja halon päälle.