1325815.jpg

Oon kärsinyt jostain pienestä vatsapöpöstä lähipäivinä. (Siksi lyhyt päivitystauko). Kun yksi ilta en jaksanut muuta kuin maata, mies leipoi voisarvia. Muutenkin miekkosesta on kovaa vauhtia tulossa meidän leipuri, ainakin mitä leipiin ym. tulee. Ohje oli jälleen kirjasta "Leivo herkkuja helposti". Nämä eivät olleet sellaisia voitaikinasarvia, joten juusto sopii sisälle hyvin.

 

16 kpl

 

45 g margariinia
3 dl maitoa
35 g hiivaa
¾ tl suolaa
1 rkl sokeria
n. 400 g vehnäjauhoja

 

täytteeksi juustoraastetta

 

voiteluun 1 muna ja 1 rkl vettä

(koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä tai juustoraastetta)

 

Sulata margariini, lisää maito ja lämmitä seos 37-asteiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja lisää loppu neste. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot. Alusta taikina huolellisesti käsin, mutta älä vaivaa sitkeäksi. Peitä kulho muovilla ja anna taikinan kohota n. 30 minuuttia.

 

Kaavi taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista pyöreä levy, jonka halkaisija on n. 30 cm. Leikkaa levy 8 kolmioksi. Käännä kolmiot ja pyyhkäise pohjaan tarttuneet jauhot. Pane jokaiselle kolmiolle vähän juustoraastetta. Kääri kolmiot rullalle leveästä päästä alkaen ja taivuta sarviksi niin, että terävä kärki jää alapuolella (mies ei kuulemma viitsinyt taivutella :)

 

Voitele sarvet muna-vesiseoksella ja ripottele päälle juustoa tai siemeniä. Nosta sarvet uunipellille ja anna kohota 20-30 minuuttia. Paista sarvia uunin keskitasossa 230 asteessa n. 15 minuuttia.