En tiedä, onko jäänyt lapsuudesta sellainen mieltymys, että kaikki tällaiset ”mättöruoat” maittaa. Italianpata kuuluu ehdottomasti sellaisiin :) Reseptiin törmäsin jossain kokeilevan keittiön puolella.
Neljälle
noin ½ pussia tummaa pätkäspagettia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
500 g paseerattua tomaattia
1-2 lihaliemikuutiota
Reilusti oreganoa ja basilikaa
Mustapippuria
1 pss herne-maissi-paprikaa
Kiehauta pätkäspagettia vedessä muutama minuutti (ei kypsäksi). Ruskista korkealaitaisessa pannussa jauheliha ja kypsennä pilkotut sipulit. Lisää joukkoon tomaattisose, lihaliemikuutioita (sen mukaan miten suolaista ruoasta haluat), mausteet ja valutetut spagetit. Anna kiehua, kunnes spagetti on kypsää, lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita herne-maissi-paprikat joukkoon ihan lopuksi, kuumenna mutta älä enää kypsennä jotta niissä säilyy maku ja värit.
Kommentit