2188935.jpg

50 pikkuleipää

 

5 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1½ dl tomusokeria

300 g kylmää voita

½-1 rkl kylmää vettä

1 dl vadelmahilloa

 

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri keskenään kulhossa. Nypi voi jauhojen sekaan. Lisää vesi ja vaivaa taikina kiinteäksi. Laita taikina kelmuun ja anna sen olla jääkaapissa vähintään tunti.

 

Aseta uuni 175 asteeseen. Tee taikinasta pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Litistä pallot pikkuleiviksi ja tee sormella kuoppa jokaisen piparin keskelle. Laita veitsenkärjellä nokare hilloa kuoppaan. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.