2186049.jpg


25 kpl


125 g pehmeää voita

1 dl sokeria

1 muna

1 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaurahiutaleita

½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

100 g valkosuklaata

peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä

1 limen kuori

 

Vispaa voi, sokeri ja raastettu inkivääri notkeaksi tahnaksi ja lisää muna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Paloittele suklaa, raasta limen kuori ja sekoita ne taikinan joukkoon. Muotoile taikina pötköksi ja kääri se leivinpaperiin tai kelmuun. Laita taikinapötkö pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Viipaloi taikinapötkö sentin paloiksi ja aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.