1773402.jpg

Ystävien kanssa synttäreitä juhlittiin ameriikan henkeen. Tarjolla oli chilidogeja Sara La Fountainen 
 ohjeella, salaattia, sipsejä ja jälkkärinä tätä juustokakkua. Tietovisat olivat tietysti teemaan liittyen ja stereoissa soi Elvis. Lisäksi saatiin ystäviltä lahjaksi iso korillinen kaikennäköistä jenkkisyötävää Behnfordsista :)! En ottanut hodareista kuvaa, mutta laitoin ohjeen tuohon perään,
jos vaikkapa jotakuta kiinnostaa.

 

New Yorkin mustikkajuustokakku

 

Keksipohja

 

300 g digestivekeksejä
150 g voita

 

Kakkutaikina

 

600 g philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

 

Säädä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

 

Vatkaa philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Hämmennä joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.

 

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan. Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.) Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.

 

Tarjoile mielellään jääkaappikylmänä!

 


Chilidogit (5 annosta)

 

Chili con carne

 

2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
170 g jauhelihaa
1 ½ tl kuivattua korianteria jauheena
2 tl kuminaa
1 tl suolaa
100 g pekonia
1 prk ruskeita papuja suolaliemessä
3 rkl ketsuppia
3 rkl tomaattipyreetä
½ dl vettä
½ dl demi-glace –kastikepohjaa
1 ½ rkl siirappia
4 tl jauhelihamaustetta
1 rkl worcestershirekastiketta

 

Kypsennä murskatut valkosipulinkynnet tilkassa öljyä ja lisää jauheliha. Mausta jauheliha kuminalla, korianterilla ja suolalla. Paista erillisessä pannussa pilkottu pekoni. Lisää paistetut pekonit jauhelihaseokseen. Avaa papupurkki, valuta ylimääräinen neste pois ja kaada pavut jauhelihaseokseen. Lisää seokseen ensin ketsuppia ja tomaattipyreetä ja sitten vesi ja demi-glace. Mausta seos vielä siirapilla ja jauhelihamausteella ja lisää lopuksi worcestershirekastike. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 10-20 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

 

Juustokastike

 

1 pkt Aamupala Cheddar –sulatejuustoviipaleita (200g)
¾ dl maitoa

 

Sulata kattilassa juusto maidon sekaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

 

Chilidogien täytteet

 

5 kpl hot dog-sämpylöitä
400 g keitettyjä nakkeja
ketsuppia
amerikkalaista sinappia

 

Lämmitä sämpylät ja täytä ne nakilla, ketsupilla, sinapilla, chili con carnella ja kaada päälle juustokastiketta.